Cercetarea in Celule Stem: Gasirea de Tratamente

Cercetarea si dezvoltare in celule stem continua sa avanseze intr-un ritm accelerat. Recent, cercetatorii de la Spitalul de Copii din Oakland, California, au finalizat studiile care au descoperit ca celulele stem placentare se pot dovedi o sursa importanta si valoroasa pentru tulburari sanguine cum ar fi anemie falciforma si leucemia.

Cercetarea celulelor stem s-a dezvoltat de-a lungul ultimelor doua decenii, dar pare sa fi avut mereu povara controverselor morale si religioase. Cu toate acestea, astfel de controverse au fost in legatura cu cercetarea de celule stem embrionare, in timp ce astazi, cercetarea si dezvoltare in celule stem placentare, din cordonul ombilical si adulte nu aduc cu ele povara si stigmatizarea pe care cercetarea in celule stem embrionare  o are. Multi oameni nu sunt constienti ca celulele stem embrionare nu sunt luate din tesuturile de embrioni vii. Dimpotriva, celulele stem embrionare sunt culese de la embrioni care au fost deja dezvoltati din embrioni fecundati in clinicile de fertilizare in vitro si, ulterior, donati cu consimtamantul donatorilor pentru cercetare medicala.

Noi Sperante prin Cercetarea Celulelor Stem

Spitalul de Copii din California nu este singura facilitate care a cercetat tratamente si cure pentru, pana acum, boli fara rezolvare. Profesorul Aaron Vinik, specializat in terapia hormonala din Virginia, crede ca celulele stem extrase din maduva osoasa pot oferi un tratament eficient si vindeca diabetul zaharat de tip I.

Aproape in fiecare zi, cercetatori si oameni de stiinta gasesc noi modalitati prin care potentialul cercetarii  celulelor stem pot fi utilizate in tratamente pentru boli neurodegenerative, cum ar fi Huntington, Alzheimer si multe tipuri de cancer. Astazi, terapii cu celule stem sunt folosite pentru a trata boli autoimune, cum ar fi scleroza multipla, boala lui Crohn si miastenia gravis. Tratamentele cu celule stem au fost folosite in chirurgia cosmetica si plastica, precum si in tratamentul bolilor cardiovasculare si metabolice.

Persoanele care sufera de ciroza hepatica, rani, gangren, forme multiple de anemie si boli si tulburari autoimune sunt asteapta ca cercetatorii sa gaseasca tratamente eficiente si viabile prin cercetarea de celule stem adulte, embrionare, placentare si ombilicale.

Doctorii au efectuat aproape 2.000 de implanturi cu celule stem placentare fiecare pentru tratamentul bolilor cronice, multiple forme de artrita, deficienta sistemului imunitar si altele, cu rezultate eficiente din anii ’90. Pana in prezent, celulele stem adulte, cum ar fi cele generate de celule stem care formeaza sangele in maduva, cunoscute si sub numele de celule stem hematopoietice, au fost folosite pentru transplanturi de maduva osoasa de aproape patru decenii. Celulele stem adulte au fost de asemenea utilizate in dezvoltarea de tratamente pentru cancer de rinichi si diabetul.

Optiuni pentru Pacienti

Tratamentele si procedurile cu celule stem din Europa, Asia si America de Sud continua sa atraga pacienti din toata lumea. Cei care cauta tratamente pentru leziuni ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, boli autoimune, cum ar fi lupusul sistemic, artrita reumatoida, scleroza multipla sau tulburari imunodeficiente, cancer si chiar boli de inima, se aventureaza dincolo de granite pentru a gasi facilitati autorizate si acreditate, cum ar fi cele gasite în Ucraina, Coreea de Sud, Japonia, Mexic, pentru a avea  speranta unui viitor.

https://armstronghse.com/ https://kmigaming.com/ https://orangeros.com/ https://rajavigorslot.web.app/ https://brusselsstreetstudio.com/ https://waroengdiggers.com/ https://turkanayhan.com/ https://onemanduet.com/ https://128.199.182.206/ https://rockwithleadfoot.com/ https://blogdaclickfios.com/ https://sulsel.targetindo.com/slot-gacor/
https://fkip.unila.ac.id/wp-includes/thai/ https://fkip.unila.ac.id/wp-includes/ds88/ https://20.243.139.109/ https://mickmulvaney.com/